STARTUP Završna konferencija
,

STARTUP Program – Završna konferencija i Seminar o socijalnom poduzetništvu i zapošljavanju osoba s invaliditetom

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

U sklopu projekta „STARTUP Program – mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja osoba s tjelesnim invaliditetom“ 05. srpnja 2016. godine, na Tribini grada Zagreba održan je Seminar o socijalnom poduzetništvu i zapošljavanju osoba s invaliditetom na kojem su predavači predstavili primjere dobre prakse provedbe svojih projekata i socijalnih poduzetništva.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uvodnu riječ na Seminaru dao je Josip Koštan, administrator projekta, koji je ujedno i vodio cijeli događaj. U ulozi predavača na Seminaru su sudjelovali Višnja Majsec Sobota (URIHO), Teodor Petričević (ACT Grupa), Andreja Rosandić (NESsT Hrvatska), Vasile Petru Gafiuc (Social Firms Europe – CEFEC), Marica Mirić (SDDH) te Monika Borac (HZZ – Regionalni ured Zagreb).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1201″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Na Završnoj konferenciji projekta „STARTUP Program – Mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja osoba s tjelesnim invaliditetom“, voditeljica projekta, Kristina Negulić, predstavila je provedene projektne aktivnosti i ostvarene rezultate na projektu. Sudionicima projekta podijeljene su Diplome koje su stekli u tijeku provedbe projekta na stručnoj edukaciji koju je provodilo „Učilište za poslovno upravljanje – Ustanova za obrazovanje odraslih“.

Cijeli događaj bio je u organizaciji CeDePe-a Zagreb, a na šestosatnom događaju sudjelovalo je 70-ak sudionika, predstavnika javnih vlasi, institucija i udruga osoba s invaliditetom. Na događaju su bili prisutni i Tomislav Novosel, predsjednik partnerske udruge u projektu „Udruga tjelesnih invalida Bjelovar“, Marko Atlagić (Učilište za poslovno upravljanje – Ustanova za obrazovanje odraslih) te poslodavci i mentori agencija i ustanova u kojima su polaznici odrađivali stručno osposobljavanje.

Seminar i Završna konferencija održani su ciljem informiranja građana, studenata, poslodavaca i institucija, o programima i iskustvima koje su polaznici i partneri stekli sudjelovanjem u aktivnostima projekta „STARTUP Program – Mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja osoba s tjelesnim invaliditetom“. Događaj je medijski popratio Radio KAJ.

Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su ovaj događaju uveličali svojim dolaskom.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Projekt „STARTUP Program – Mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja osoba s tjelesnim invaliditetom“ sufinanciran je u sklopu Grant sheme “Poboljšanje pristupa tržištu rada osobama s invaliditetom” u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.”.

Projekt ukupne vrijednosti 119.284,92 eura sufinancira Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, a usmjeren je na povećanje konkurentnosti osoba s tjelesnim invaliditetom na tržištu rada kroz razvoj vještina za zapošljavanje i mogućnosti za samozapošljavanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Gradu Zagrebu.

CeDePe Zagreb provodi projekt u suradnji s partnerima Udruga tjelesnih invalida Bjelovar i Učilište za poslovno upravljanje – Ustanova za obrazovanje odraslih, uz suradničku potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Bjelovar i Zagreb. Trajanje projekta je 16 mjeseci (14.04.2015.-13.08.2016.). Ciljnu skupinu čini 35 osoba s tjelesnim invaliditetom u Bjelovaru i Zagrebu uključeni u aktivnosti treninga: stručno osposobljavanje, trening osobnih i poslovnih vještina i motivacije te praktikume uz potporu radnih instruktora.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”1203,1204,1205,1206,1207,1208,1209,1210,1211,1212,1213,1214,1202″][/vc_column][/vc_row]