OA ESF koordinacijski sastanak
,

Održan mjesečni sastanak OA i KOA (ESF)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dana 27.09.2016. održan je mjesečni sastanak na kojem je sudjelovalo 11 KOA i 12 OA. Za KOA organiziran je povratni prijevoz specijaliziranim kombi vozilom Udruge. Sastanak je vodila Voditeljica/koordinatorica Stevanović Zorana.

Na sastanku se prvenstveno razgovaralo u upitnom nastavku provedbe. KOA i OA su isticali veliku zabrinutost oko organizacije života, realizaciju potreba i aktivnosti nakon prestanka samog Projekta. Naime, Projekt završava 28.10.2016., a natječaj za nastavak provedbe istog još uvijek nije niti u najavi iako su predstavnici ugovornih tijela na zajedničkom sastanku u lipnju 2016., obznanili su kako će navedeni natječaj biti otvoren kroz srpanj, eventualno kolovoz 2016.

Ponovno se postavilo pitanje do kada će trajati ovakva „suradnja“ s ugovornim tijelima koji su nam predstavljena kao partneri tj. suradnici, a isti svojim djelovanjem ne ukazuju na povjerenje. Naime, ukoliko se ne poštuje ugovor koji je potpisan od strane ugovornih tijela i Udruge, a Udruga poštuju uvjete potpisanog Ugovora tj. same rokove koji isti nalaže – potrebno je da i druge ugovorne strane djeluju na isti način. U suprotnom sama provedba ne može teći kvalitetno i odlazi na uštrb krajnjih korisnika tj. osoba s invaliditetom. Što se dešava i u ovom slučaju.

Osim goruće problematike raspravljalo se o socijalnim uslugama, pravima OSI te se rješavala tekuća problematika,  korisnici su se međusobno savjetovali, pružali si podršku i informacije. Upoznali su novu asistenticu s kojom su dijelili iskustva tj. svakojake prepreke s kojima se susreću svakodnevno (npr. problemi pristupačnosti gradskog prijevoza i sl.).

Također, KOA i OA obaviješteni su o nadolazećoj konferenciji na kojoj će se predstaviti rezultati Projekta kao i poteškoće s kojima smo se susreli u samoj provedbi.

S obzirom da Projekt završava za mjesec dana korisnici su ispunili Završnu anketu o zadovoljstvu i kvaliteti života te o integraciji u zajednici kako bi se moglo utvrditi kolika je uspješnost samog Projekta. Bez obzira na anketu, KOA su jednoglasno dali do znanja na važnost samog projekta koji je vidno utjecao na poboljšanje kvalitete života OSI tj. omogućio im život većih mogućnosti.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”1448,1449,1450,1451″][/vc_column][/vc_row]