Osobni asistent ESF – potpisivanje ugovora

Dana 29. listopada 2015. godine, u prostorijama Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, održano je svečano potpisivanje i uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“. CeDePe Zagreb, za realizaciju projekta pod nazivom „Usluga osobnog asistenta za osobe sa cerebralnom paralizom u Zagrebu“ ostvario je, u okviru Europskog socijalnog fonda, sredstva u iznosu od 738.895,48 kn.
Navedena sredstva namijenjena su za zapošljavanje 14 osobnih asistenata te provedbu projekta u trajanju od jedne godine. Cilj usluge osobnog asistenta odnosi se na pružanje pomoći 14 korisnika, osoba sa cerebralnom paralizom, u svrhu postizanja veće samostalnosti, povećanja kvalitete života i rasterećenja obitelji istih.
Istog dana, u podružnici CeDePe-a – Sloboština, održan je Inicijalni sastanak potencijalnih osobnih asistenata i korisnika. Sudionici navedenog informirani su o radu Udruge, te o načinu provedbe dotičnog projekta, odnosno njihovim pravima i obvezama vezane za isti.
O dodjeli bespovratnih sredstava izvijestila je i regionalna televizija Al Jazeera Balkans, u čijem prilogu su sudjelovali naš korisnik Neven Jurina Tomić i voditeljica projekta Zorana Stevanovic.

Link: http://balkans.aljazeera.net/video/evropski-socijalni-fond-odobrio-78-miliona-eura-za-najugrozenije-u-hrvatskoj