milorzab_logo-300x300

  1. Međunarodni sastanak, Lodz, Poljska, prosinac 2013.

 

Sastanak je otvorila Iwona Bus iz Milorzab zaklade, predstavljajući sve sudionike i program rada te predstavljajući tri javne ustanove koje će se posjetiti .

Municipial Medical Centre Chojny je institucija specijalizirana za starije osobe nudeći širok spektar specijaliziranih usluga, gdje su arhitektonske barijere potpuno eliminirane te se trenutno vrši prilagodba vizualnog i zvučnog sustava obilježavanja kako bi korisnici što lakše mogli koristiti usluge centra.

Bolnica na Ulici Aleksandrowska je jedna od najstarijih psihijatrijskih bolnica u zemlji s psihogerijatrijskim odjelom poznatim po izvrsnoj skrbi i izvanrednom timu stručnjaka; liječnici, psiholozi , terapeuti i niže medicinsko osoblje .

 

 

Posjetili smo i Dom za osobe koje pate od bolesti živčanog središnjeg sustava koji vodi posebnu brigu za bolesnike s Alzheimerovom bolesti. To je jedna od rijetkih institucija u Lodzu koja pruža potporu ne samo za nemoćne osobe, nego i za njihove obitelji . Dom podržava velik broj volontera, koji nesebično nude pomoć, skrb i terapiju korisnicima.

Florina Peptea, koordinator  projekta, pozvala je sve partnere na raspravu o rezultatima projekta. Rasprava je zaključena uz navođenje nekoliko zadataka koje treba nastaviti i dovršiti.