Poštovani,

obavještavamo vas kako u Podružnici Jelkovec, Ivane Lang 2-4 od srijede 14. listopada 2020. imamo 27 korisnika u samoizolaciji jer je u razdoblju od nekoliko dana potvrđen pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 za jednog korisnika i dva radnika udruge.

Do danas su svi potencijalni kontakti kontaktirani te je, u suglasnosti s nadležnim epidemiologom, odlučeno kako će se svi korisnici i radnici koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženima staviti u 14-dnevnu samoizolaciju kako bi se prevenirala eventualna daljnja eskalacija zaraze. S tim u vezi, želimo naglasiti kako će se obustaviti usluge dnevnog boravka, poludnevnog boravka, dio usluge psihosocijalne podrške te usluga specijaliziranog prijevoza.

Mjere će biti na snazi do 28. listopada 2020. te će se, neposredno prije otvaranja podružnice, izvršiti dezinfekcija prostora, kao i kombi vozila.

Također napominjemo kako će se dio aktivnosti senzorne integracije nastaviti provoditi izravno (kod terapeuta Petra Brkića) te online (kod terapeutkinje Saše Pavlović). Petar nije bio u direktnom kontaktu s korisnicima i radnicima, a Sašin nalaz je negativan, međutim, stavljena je u samoizolaciju jer je bila u kontaktu s potencijalno zaraženim radnicima.

Htjeli bismo napomenuti kako se zaista trudimo pravodobno reagirati na sve potencijalne rizike te da smo se odlučili na ovu mjeru kako bismo bili u potpunosti sigurni da su svi obuhvaćeni mjerama redovitog praćenja pojava simptoma respiratorne bolesti ili općih simptoma bolesti te da ih se komunicira s obiteljskim liječnicima.

Još jednom napominjemo svima da je vrlo važno primjenjivati sve propisane mjere kako bismo čuvali sebe i svoje najmilije. Ostanite i dalje odgovorni i disciplinirani: držite socijalnu distancu, pravilno nosite maske, dezinficirajte ruke i pazite na sebe i druge.

Glavni ured u Dalmatinskoj 1 i dalje radi, ali molimo sve zainteresirane da nas kontaktiraju putem telefona ili elektroničkom poštom kako bismo smanjili protok ljudi u uredu i omogućili neometan rad Stručne službe.

Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji, a oboljelima želimo brz oporavak.

Čuvajmo sebe i druge.

CeDePe tim