SUPER Radionice

SUPER Radionice – 2017./2018.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]SUPER RADIONICE – U novoj školskoj godini 2017./2018. pripremili smo program pod nazivom SUPER Radionice (Sudjelujem, Učim, Primjenjujem, Educiram, Razumijem), koji će za 15 učenika od 1.-5. razreda osnovne škole u 70 školskih sati, svakog utorka i srijede obuhvatiti sljedeće aktivnosti

  • Radionice senzibilizacije i inkluzivnog obrazovanja (praktična primjena znanja o vrstama invaliditeta te korištenje asistivne opreme, Mala škola poštivanja različitosti)
  • Kreativne radionice (učenje i razvoj motoričkih vještina kroz zabavne radionice izrade nakita filcanjem, arheološke radionice u kojima će se izrađivati prapovijesni nakit i model prapovijesne nastambe, radionice izrade prirodne kozmetike i sl.)
  • MS Office radionice (rad u programu Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher)
  • Radionice osnova rada na računalu i Internetu (korištenje raznih edukativnih aplikacija)
  • Radionice robotike i programiranja (praktično korištenje M-bot robota i micro:bit pločice za učenje programiranja u Scratch programu)

Sve aktivnosti su u skladu s Nacionalnim okvirnim kurikulumom te Nastavnim planom i programom te se vrlo dobro nadopunjuju na naučeno u školi i praktično primjenjuju.

U sklopu svega navedenog, provode se elementi građanskog odgoja te se također djecu potiče na kritičko razmišljanje i logičko zaključivanje.

Voditeljica programa je Ivana Šourek, učiteljica razredne nastave, koja je prošle godine provodila radionice u sklopu Croatian Makers lige.

CeDePe tim.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”2130,2131,2132,2133,2134,2135,2136,2137,2138″][/vc_column][/vc_row]