Stanovanje uz podršku 2017

Stanovanje uz podršku – Veliki klub

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dana 02. listopada 2017. godine, održan je tradicionalni Veliki klub za članove, roditelje i korisnike, s temom Stanovanje uz podršku.

Gošće tribine su bile kolegice mr.sc. Sandra Cirkinagić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i OSI te Zorana Stevanović, socijalna radnica iz Doma za starije osobe Park.

Uvodno je stručna tajnica Zvjezdana Delić predstavila model deinstitucionalizacije, koji matično Ministartvo provodi poslijednjih nekoliko godina, koji su pomaci učinjeni, u kojoj domeni je i Grad Zagreb sudjelovao te koja je perspektiva naše Udruge u budućnosti. Također su predstavljene aktivnosti vezane uz izgradnju novih prostora Udruge u Novom Jelkovcu te buduće usluge koje će Udruga pružati.

Kolegice Cirkinagić i Stevanović su sudjelovale u aktivnoj diskusiji s roditeljima, članovima i korisnicima Udruge te odgovarali na često postavljena pitanja vezana uz stambeno zbrinjavanje naših članova u budućnosti.

Naglašeno je kako je ova tribina prva u nizu koje će Udruga organizirati, kako bi javnost bila upoznata s novostima i planovima za sljedeće razdoblje. Također je predstavljen novi trogodišnji program UPSS (Učim, Pripremam Se, Stanujem), kojem je cilj osnažiti buduće potencijalne korisnike stambenih zajednica na stanovanje uz podršku, ali i osnažiti roditelje kroz zajedničke radionice podrške kako bi se razbili strahovi vezani uz “razdvajanja” sa svojom djecom.

CeDePe tim.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]