ESF logo
, , ,

Održan koordinacijski sastanak KOA i OA

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dana 06.12.2016. održan je koordinacijski sastanak na kojem je sudjelovalo 12 KOA i 10 OA. Na sastanku nisu sudjelovali KOA Ana Mandić, KOA Mirna Brođanac i OA Valentina Merkaš, Ivana Dubnjaković, Tania Solaković, Nikolina Novak radi opravdanih spriječenosti. Umjesto KOA Lenček i KOA Nekić na sastanku su sudjelovali njihovi roditelji (Slavica Lenček i Dajana Nekić). Za sve KOA organiziran je povratni prijevoz specijaliziranim kombi vozilom Udruge. Sastanak je vodila Voditeljica/koordinatorica Stevanović Zorana.

Glavna tema sastanka bilo je tzv. prijelazno razdoblje usluge (29.10.2016-28.02.2017.) koje je omogućilo MDOMSP s ciljem nastavka provedbe. Sudionici su također informirani o novitetima vezanim za provedbu kroz novi Natječaj koje su Voditeljica Stevanović i kolega Koštan saznali na informativnoj radionici organiziranoj od strane Ugovornih tijela 01.12.2016.

Isto tako, OA i KOA su informirani o novini rada na nepuno radno vrijeme tj. polovicu ukupnog mjesečnog fonda sati rada (a ne više 80h rada mjesečno). Kako je ova informacija objavljena dan ranije  u  dopunama Uputa za prijavitelje „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ UP.02.2.2.02. u sklopu Operativnog programa – Učinkoviti ljudski potencijali (ESF) KOA i OA su na potpisali Anekse UoR i Anekse Ugovora o suradnji za osiguravanje osobnog asistenta.

Također, na sastanku KOA i OA su iznosili svoja iskustva i dojmove unatrag mjesec dana. Međusobno su si davali potporu, ideje kako bi se riješila neka od problematike s kojima se susreću pojedini KOA (nepristupačnost, administrativni poslovi, odlazak liječniku). Razgovaralo se o i pravima osoba s invaliditetom, o socijalnim uslugama te se rješavala tekuća problematika

Nakon održanog formalnog dijela sastanaka, korisnici i asistenti su se međusobno podružili.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]