OA ESF koordinacijski sastanak
, , , ,

Održan koordinacijski sastanak asistenata i korisnika

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dana 28.03.2017. održan je koordinacijski sastanak na kojem je sudjelovalo 14 KOA i 15 OA. Sastanak je vodila Voditeljica/koordinatorica Stevanović Zorana u suradnji sa kolegama Koštan Josipom i Delić Zvjezdanom. Na sastanku opravdano nisu sudjelovali KOA Tihomir Lenček, KOA Sarah Nekić zbog narušenog zdravstvenog stanja te OA Marko Briški i OA Snježana Ramić zbog bolovanja. Za KOA je organiziran je povratni prijevoz specijaliziranim kombi vozilom Udruge.

Prije formalnog početka sastanka provelo se fotografiranje djelatnika Udruge (OA ESF i OA MDOMSP) u sklopu proslave 40. godišnjice rada CeDePe-a.

Na sastanku se prvenstveno razgovaralo o nastavku provedbe kroz dugo očekivani novi ESF natječaj kojim će se uz postojeće KOA i OA u uslugu osobne asistencije uključiti novih 3 KOA (Kirin Zdenka, Tomislav Gazivoda, Jozo Medvid) i 3 OA (Dubravka Barkidžija, Ivan Mihoković, Tomislav Jakirčević). Iz usluge, istekom Ugovora, izašla je OA Rončević te je nanjeno mjesto, prema izboru KOA Frkovića, zaposlen je Žarko Jakab. Također, sudionici su obaviješteni o prestanku rada Voditeljice/koordinatorice Stevanović Zorane s 01.04.2017. zbog novog zaposlenja.

Sudionici su informirani o ostvarenim bespovratnim sredstvima za nastavak dvogodišnje provedbe te novinama u sklopu spomenutog Natječaja. Raspravljalo se i o načinu izvještavanja, bolovanjima, godišnjim odmorima tj. pravima i obvezama OA i KOA, pravima OSI te se rješavala tekuća problematika.

Nakon prvog djela sastanka uslijedila je iskustvena prezentacija dosadašnje provedbe usluge osobne asistencije. Naime,  KOA i OA su pojedinačno predstavljali svoje aktivnosti tj. iskustvo kako bi novi OA i KOA dobili kvalitetniji uvid u samu uslugu.

Također, sudionici su obaviješteni o nadolazećem svečanom potpisivanju ugovora u okviru ESF natječaja „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”1771,1790,1791,1792,1793,1794,1795,1796″][/vc_column][/vc_row]