AT-AAC konferencija 2018

Konferencija AT-AAC

Konferencija o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji održala se od 17. do 19. listopada u hotelu Westin u Zagrebu. Na stručnim predavanjima sudjelovale su predstavnice udruge Dragana Veldić Šarić i Marija Godo. Naša radna terapeutkinja, Marija Godo, prvog je dana konferencije u kratkom predavanju predstavila rad udruge i video priču kroz koju je prikazano korištenje asistivne tehnologije u Udruzi. Osim navedenog, zaposlenice su prezentirale rad udruge kroz predstavljanje postera „Asistivna tehnologija – put do samostalnosti u aktivnostima svakodnevnog života kod osoba s motoričkim teškoćama“.

Prvi su dan predavanja bila tematski usmjerena na djecu s teškoćama u razvoju, školu i obrazovanje; drugi dan su se glavne teme bile potpomognuta komunikacija, rehabilitacija i prilagodba radnih mjesta, dok je treći dan bio najviše orijentiran na senzornu stimulaciju, poremećaje iz spektra autizma i ranu intervenciju.

Na konferenciji je preko 35 predavača iz preko 10 zemalja – stručnjaka i korisnika asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije prenijelo vlastito znanje i iskustvo. Predavanja stranih predavača bila su simultano prevođena s engleskog na hrvatski jezik.

Cjelokupni program, kao i detaljnije informacije dostupne su na stranicama konferencije http://www.ataac.eu/hr/ i Facebook stranici organizatora https://www.facebook.com/pg/eGlasAsistivnaTehnologija/posts/?ref=page_internal

Stručni tim