Kino Tuškanac - senzorna projekcija

Kino Tuškanac – senzorna projekcija

Poštovani,

u srijedu  07.11.2018.godine  u 11 sati te u četvrtak 8.11.2018 godine u popodnevnom terminu od  14:30 sati u kinu Tuškanac održat će se besplatna senzorna projekcija koja je namijenjene prvenstveno djeci sa senzornim poteškoćama, no dobrodošla su sva djeca. U prijevodu, senzorna projekcija znači da će svjetla biti prigušena, a ne ugašena i da će zvuk biti tiši u odnosu na onaj na koji smo navikli u kinima, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova i dr.

Film za senzornu projekciju je pomno biran kako bi ga djeca sa senzornim poteškoćama mogla pratiti. Za vrijeme senzorne projekcije djeci je omogućeno kretanje u prostoru, te po potrebi izlaženje i ponovno ulaženje, ovisno o potrebama djeteta. U senzornoj projekciji su djeca na prvom mjestu, tako da sve njihove potrebe moraju biti zadovoljene pod motom kino za sve kino dostupno svima.

Koncept senzornih projekcija pokrenut je još 2016. godine od strane Eve Brlek, stručnjakinje u području edukacijske rehabilitacije i realitetne terapije i Sandre Malenice, prof. kroatistike i komparativne književnosti. Projekt senzornih projekcija prepoznali su i Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatski filmski savez i  Društvo hrvatskih filmskih redatelja koji ih sponzoriraju, a ideja je da se barem jedno mjesečno diljem Hrvatske prikazuje animirani film prilagođen djeci sa senzornim poteškoćama s ciljem što uspješnije integracije i inkluzije djece s teškoćama u lokalnu zajednicu, želimo da sva djeca imaju jednake prilike u svemu pa tako i u odlascima i uživanju u filmovima i kinu.

Ako ste zainteresirani za projekciju, a nadamo se da jeste, molimo vas da nam to javite do 01.studenoga  na mail sara.cucic@gmail.com ili na broj mobitela 095/578 8511 s informacijama o broju mjesta koje trebate te terminom koji vam više odgovara.

 Zahvaljujemo na Vašem vremenu i želimo kino dostupno svima! 🙂

 

O filmu:

Prisjetite se djetinjstva uz ovaj popularni crtani serijal koji nam napokon stiže na velika platna!

SINKRONIZIRANO!

Originalni naslov:  The Peanuts Movie

U kinu od:  10.12.2015

Snoopy i Charlie Brown: Peanuts film

93 minuta(e)

Država/Godina: USA/2015

Žanr:     animirani, komedija

Glumci: Ivan Horak, Paola Popek, Lana Mandić, Roko Cvitaš, Katarina Bratulić

Redatelj:  Steve Martino

Distribucija: Blitz film i video distribucija d.o.o.

Dobna preporuka: SINKRONIZIRANO!

Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus i ostatak voljene Peanuts ekipe prvi se puta pojavljuje na velikom ekranu i to na način na koji nikad prije nisu viđeni – animirani u 3D-u. Charlie Brown, najdraži i najsimpatičniji gubitnik, započinje svoj epski herojski zadatak dok njegov najbolji prijatelj, voljeni bigl Snoopy, kreće u nebesa u potjeru za svojim najvećim neprijateljem, Crvenim Barunom. Iz mašte Charlesa M. Schulza i kreatora filmova Ledeno doba, Peanuts Film će dokazati da svaki gubitnik ima svoj dan.

Lijepi pozdrav 

Sara Čučić

Culture and Project manager