INKAZ korisnici 2015 - CeDePe i KGZ Sloboština

14. festival INKAZ 2015.

Članovi naših udruga nastupali na 14. festivalu INKAZ 2015.

1 U zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnja 14. i 15. travnja 2015. održao se 14. dramsko-glazbeno-plesni festival INKAZ 2015 na kojem je nastupilo preko 400 izvođača osoba s invaliditetom predstavnika ustanova za odgoj i obrazovanje, te udruga osoba s invaliditetom s područja Republike Hrvatske.

Pored brojnih originalnih priča koje su se mogle vidjeti i čuti, na ovogodišnjem festivalu su nastupili i članovi Udruge CDP Rijeka u tri točke: ”Vjeruj u ljubav” – glazbena skupina, ”Nešto kao ljubav” – plesna skupina Magija i ”Pokus V” – dramska skupina. Svojom originalnošću i predanom interpretacijom, članovi Udruge CDP Rijeka su na osebujan i snažan način kroz pjesmu i ples publici pružili jedan zabavan, no umjetnički veoma ozbiljan vlastiti doživljaj različitih odnosa između muškaraca i žena.

2Prema riječima predsjednika Udruge CDP Rijeka Miljenka Mišljenovića, plesna skupina Magija djeluje još od 1984. godine, dok dramska skupina djeluje posljednjih 10 godina.

No, osim članova Udruge CDP Rijeka, na ovogodišnjem festivalu su nastupili i članovi Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom CeDePe iz Zagreba sa svojom dramskom interpretacijom pod nazivom ”Romeo i Julija u školi” kojom su publici prikazali svoje originalno viđenje Romea i Julije u njihovim školskim danima.