Zakon o soc skrbi

Zakon o socijalnoj skrbi – novosti

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tek što je završila javna rasprava o Pravilniku o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga, u kojem smo i mi sudjelovali te dali svoje doprinos na preko 5 stranica, u tijeku je javna rasprava o novom Zakonu o socijalnoj skrbi koja traje do 15. listopada 2017.g.

S obzirom da aktivno sudjelujemo u proučavanju novina/izmjena, molimo sve Vas koji imate bilo kakve poteškoće u ostvarivanju prava na sadašnji Zakon, ili imate (pametne) prijedloge, možete nam ih dostaviti putem e-maila,  a mi ćemo ih usporediti sa sadašnjim Zakonom te uvrstiti u prijedlog izmjena.

Isto tako napominjemo kako smo imali više upita vezanih uz obiteljske mirovine te skrećemo pažnju da je od 2014. godine temeljem Zakona o mirovinskom osiguranju omogućeno priznavanje prava na obiteljsku mirovinu oba roditelja bez obzira na osobnu mirovinu i/ili radni staž.

Dokumentacija potrebna za predaju zahtjeva je rješenje o invaliditetu, smrtni list roditelja, rodni list osobe koja predaje zahtjev te popunjen obrazac Zahtjeva na HZMO. Ukoliko osoba ima osobnu mirovinu, potrebno je dostaviti vlastito rješenje o mirovini.

CeDePe tim.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]