SUPER Radionice - kviz

SUPER radionice – peti tjedan provedbe aktivnosti

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Poštovani čitatelji,

moramo vam priznati da smo se iznenadili kada smo danas shvatili kako je već peti tjedan provedbe SUPER radionica iza nas. Zaista je istinita ona narodna da u dobrom društvu vrijeme brzo proleti. Veseli nas entuzijazam naših malenih 15 učenika, koji s voljom (i na vrijeme) dolaze na radionice te uredno i pažljivo odrađuju zadatke, ali i domaće zadaće.

Ovog tjedna smo s najmlađima obradili temu jeseni, koja je usko vezana uz nastavni program prirode i društva za drugi razred osnovne škole. Za zadaću su pripremili lekciju, koju su “pretipkali” u Wordu koristeći se pojedinim alatima te su morali preuzeti tematske slike s Interneta i zalijepiti ih u Word dokument.

Starija grupa je obradila temu kameng doba, usko vezane uz nastavni program povijesti za peti razred osnovne škole. Zadaća im je bila također pretipkati lekciju u Wordu te koristiti njegove alate i preuzeti tematske slike s Interneta, koje su lijepili u Wordu. Također su se naučili koristiti i izraditi tablicu, u koju su unosili podatke uspoređujući karakteristike starijeg i mlađeg kamenog doba.

Na početku radionice, učenici su sudjelovali u kvizu, koji je izrađen u Plickers aplikaciji, gdje smo provjerili usvojena znanja o obrađenim temama.

Drugi dio radionice je bio namijenjen učenju osnova programiranja/kodiranja koristeći zabavnu aplikaciju Run Marco! Vrlo bitno je naglasiti da se osnove programiranja uče na najjednostavniji (i njima najzabavniji) način – igrajući igricu! Svi učenici su u jako kratkom roku usvojili osnove, a pojedinci su (unatoč kašnjenju na radionicu) uspjeli preći cijelu razinu igrice prije svih ostalih, što nas jako veseli 🙂

Ivana Šourek & Josip Koštan[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”2260,2261,2262,2263,2264,2265,2266,2267,2268,2269,2270″][/vc_column][/vc_row]