,

Studijsko putovanje Gleisdorf-Graz, Austrija

Centar za eko-društveni razvoj (CEDRA) iz Čakovca organizira studijsko putovanje “Uspješni primjeri korištenja europskih fondova za razvoj modela društvenog uključivanja i ponovne uporabe – austrijska iskustva” koje se održalo u petak 16. svibnja 2014. godine.
Cilj studijskog putovanja je prikazati primjere dobre prakse u korištenju strukturnih fondova Europske unije u razvoju modela društvenog poduzetništva i zapošljavanja pripadnika/ca maginaliziranih društvenih skupina i rješavanje ekoloških problema ponovnom uporabom.

Posjetili smo društvena poduzeća BAN iz Graza i Chance B iz Gleisdorfa gdje su predstavnici prezentirali svoje organizacije, njihov razvojni put, izazove s kojima se suočavaju, iskustava korištenja strukturnih EU fondova kao izvora financiranja svojih projekata, ali i sustava podrške institucija i mreža osnovanih za jačanje društvenih poduzeća. Upravo u tu svrhu organizirano je i izlaganje predstavnika/ce nacionalne platforme za poticanje razvoja društvenog poduzetništva pod nazivom BDV te regionalne mreže za socijalno zapošljvanje BBS.

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”Studijsko putovanje Gleisdorf-Graz, Austrija”]