CML logo - roboticusy
, ,

Održano 1. Kolo Croatian Makers Lige

[vc_row][vc_column][vc_column_text]U srijedu 16. studenog i subotu 19. studenog 2016. godine održano je 1. Kolo Croatian Makers Lige za mlađu dobnu skupinu.

Natjecalo se 13 sudionika u dobi od 7-13 godina i ostvareni su jako dobri rezultati. Trenutno je u vodstvu naša Mia Mićanović, koja je uspjela isprogramirati svog robota i izvršiti cijeli zadatak za 4,7 sekunde. Još smo sretniji kada se uzme u obzir da Mia nije bila u mogućnosti dolaziti na sve radionice zbog drugih obveza.

I ostali sudionici su postigli vrlo dobre rezultate te se nadamo da će se u sljedećem kolu moći još više iskazati svojim zalaganjem i znanjem.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Svi sudionici dobit će potrebne robote na posudbu, odnosno u trajno vlasništvo.

Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.

CeDePe Zagreb je dio Croatian Makers mreže s preko 360 uključenih ustanova iz cijele Hrvatske i preko 7.000 učenika koji sudjeluju na natjecanju.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”1720,1727,1724,1721,1722,1723,1725,1726″][/vc_column][/vc_row]