Završna konferencija OA ESF - sudionici
,

Održana Završna konferencija OA ESF

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

U sklopu projekta „Usluga osobnog asistenta za osobe s cerebralnom paralizom u Zagrebu“, 27.10.2016. godine, u podružnici „Sloboština“ (Zahradnikova 12) održana je završna konferencija navedene usluge.
Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013“, a u okviru Natječaja „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“. Za navedenu uslugu, CeDePe Zagreb ostvario je bespovratna sredstva u iznosu od 738.895,48kn za jednogodišnju provedbu usluge.

Voditeljica i koordinatorica projekta, Zorana Stevanović, uzvanicima je predstavila provedene projektne aktivnosti, ostvarene rezultate na projektu te probleme s kojima se Udruga, kao provoditelj usluge, susrela kroz prethodnih godinu dana (problemi u financiranju uzrokovani neodgovornim postupanjem Ugovornog tijela). U drugom dijelu programa korisnici i asistenti ponaosob su iznosili svoja iskustva vezano za značaj same usluge, njihovo zadovoljstvo istom te ideje za poboljšanje provedbe.

Završna riječ bila je usmjerena na značaj i potrebu za uslugom što je potkrijepljeno rezultatom poboljšanja zadovoljstva, integracije tj. kvalitete života korisnika.
Korisnicima i asistentima potvrđen je nastavak provedbe najavom potpisivanja Ugovora o prijelaznom osiguravanju usluge osobne asistencije (potpisivanje 28.10.2016.) s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cijeli događaj bio je u organizaciji CeDePe-a Zagreb, a na dvosatnom događaju sudjelovalo je 45 sudionika. Za korisnike usluge osobne asistencije organiziran je povratni prijevoz specijaliziranim kombi vozilom Udruge.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”1698,1699,1700,1701,1702,1703″][/vc_column][/vc_row]