Kritičke radnoterapijske kompetencije

KRoTk – Kliničke radnOTerapijske kompetencije s dr. Karen Jacobs

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Na interaktivnoj radionici, koja se održala 23. i 24. listopada, u organizaciji Hrvatske udruge radnih terapeuta, sudjelovala je i radna terapeutkinja udruge Marija Godo.

Prvog dana predstavljen je Project Career koji je započeo prije 6 godina u Bostonu s ciljem osnaživanja i zapošljavanja studenata sa traumatskom ozljedom mozga.

Praktični dio radionice bio je usmjeren na primjenu tehnologije za kognitivnu podršku (iPad i aplikacija) – asistivne tehnologije dizajnirane za podršku u akademskom, bihevioralnom i zdravstvenom aspektu života. Polaznici su se kroz rad u malim grupama imali prilike upoznati sa različitim aplikacijama za vođenje bilješki, planiranje i organizaciju vremena, pretvorbu teksta u govor i govora u tekst, aplikacijama koje pružaju podršku u rukovanju novcem, igrama i aktivnostima koje razvijaju kognitivne vještine te aplikacijama koje pružaju podršku u nošenju sa stresnim situacijama i pridonose opuštanju i razonodi.

Drugog dana radionice razvijale su se praktične strategije u vlastitom profesionalnom razvoju koje se odnose na specifično područje rada, kao i vještine definiranja realnih ciljeva i strategija koje vode njihovom ostvarivanju.

Više informacija na http://sites.bu.edu/projectcareer/ i https://www.facebook.com/hrvatskaudrugaradnihterapeuta/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”2349,2350,2351,2352″][/vc_column][/vc_row]