Kardiovaskularni pregled za OSI
,

Javnozdravstvena akcija – kardiovaskularni pregled za OSI

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sa svrhom informiranja osoba s invaliditetom o važnosti kardiovaskularnog zdravlja, čimbenicima rizika i prevencije uvedena je nova mjera u području Zdravstvene zaštite u sklopu Zagrebačke strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2016. do 2020.

Grad Zagreb, u skladu sa suvremenim tendencijama ranog otkrivanja i pravovremene prevencije želi osigurati osobama s invaliditetom učinkovit i odgovoran sustav cjelovite zdravstvene skrbi.

Nositelji mjere su Gradski ured za zdravstvo i Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a mjera će se provoditi u Poliklinici za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju, Srčana u Zagrebu.

Osobama s invaliditetom u sklopu navedene mjere ponudit će se konkretne aktivnosti (screening pregled) koje djeluju na životne navike i rizične čimbenike zdravlja, a onima kojima se utvrde izrazito visoke vrijednosti čimbenika kardiovaskularnog rizika bit će upućeni na daljnje preglede u svrhu očuvanja zdravlja.

Ovom prigodom pozivamo 20 članova u dobi od 40-65 godina da se priključe ovoj javnozdravstvenoj akciji, koja se sastoji od 2 pregleda – vađenja krvi za tzv paket “čimbenika rizika“, mjerenje TT, visine i opsega struka te elektrokardiogram te terapijske radionice i kontrolnog pregleda interniste/kardiologa sa očitanjem EKGa i laboratorijskih nalaza.

Vađenje krvi bit će organizirano  30.  svibnja 2017. u 8,00 sati u Poliklinici Srčana – Draškovićeva 13.

Terapijske radionice i kontrolni pregled bit će organizirani 2. lipnja 2017. u Poliklinici u 15,00 sati.

Za sve prijave, molimo se obratiti kolegici Loreni Draženović na mail lorena@cedepe.hr ili telefonski na 01/4848-905. Prijave se vrše zaključno s 20.05.2017. kako bi se na vrijeme mogao organizirati specijalizirani prijevoz.

Osobe koje će sudjelovati u ovoj javnozdravstvenoj akciji će biti o tome unaprijed obavještene.

Zahvaljujemo na suradnji, CeDePe tim.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]