ERFCON 2017 radionica
,

ERFCON 2017. – radionica

[vc_row][vc_column][vc_column_text]U sklopu 9. međunarodnog znanstvenog skupa ‘ERFCON 2017’, u subotu 20.svibnja, održana je radionica pod nazivom “Martial Arts and Disabilities: for physical and psychosocial wellbeing”.

Predavači su bili Don Rogers, PhD, CTRS; Professor & Dept. Chairperson te Brian Pike, MS; Martal Arts Coordinator s Indiana State University-a. Na iznimno zanimljiv način objasnili su pozitivne aspekte borilačkih vještina kod osoba s invaliditetom kao i kod djece s teškoćama u razvoju. Navedeno se odnosi na poboljšanje koordinacije, snage, aerobnih sposobnosti i ravnoteže te na povećanje samopouzdanja osoba uključenih u program.

Borilačke vještine koje su demonstrirali bile su hapkido i kali. Kroz odličan omjer teorije i prakse prikazali su različite načine prilagodbe navedenih vještina mogućnostima i potrebama svake osobe ponaosob.

Na radionici je kao predstavnica CeDePe-a sudjelovala i Lorena Draženović, magistra kineziologije/kineziterapeut. S terapeutskog stajališta dodatno je upotpunila svoja znanja o načinima  i vrstama prilagodbe sportova osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju.

Iznimno se veselimo budućoj implementaciji navedenih znanja i vještina u svakodnevne aktivnosti korisnika te se nadamo budućoj suradnji.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”1983,1980,1979,1978,1977,1975″][/vc_column][/vc_row]