IZVANINSTITUCIONALNA PODRŠKA, REHABILITACIJA I SOCIJALNA INTEGRACIJA – GRAD ZAGREB

Program je usmjeren na širenje i razvoj socijalnih usluga u zajednici koje omogućuju kvalitetno socijalno uključivanje osoba s težim oblicima invaliditeta, djece s teškoćama u razvoju te podršku obiteljima.

Izvaninstitucionalna podrška je trogodišnji program Grada Zagreba

IZVANINSTITUCIONALNA PODRŠKA

PROVODITELJ PROGRAMA: CeDePe Zagreb

UGOVORNO TIJELO: Grad Zagreb

VRIJEME PROVEDBE: treća godina provedbe 01./2021. – 12./2021.

VRIJEDNOST PROGRAMA: 165.000,00 kn

BROJ KORISNIKA: cca 40 korisnika mjesečno

BROJ ANGAŽIRANIH STRUČNJAKA U SKLOPU PROGRAMA: 3

CILJ PROGRAMA:

Program Izvaninstitucionalna podrška, rehabilitacija i socijalna integracija kao primarni cilj ima pružanje usluge u zajednici i odgovara potrebi integracije korisnika u zajednicu, poboljšanjem kvalitete njihova života te pružanje pomoći korisnicima u prevladavanju stanja socijalne isključenosti. Program je usmjeren na širenje i razvoj socijalnih usluga u zajednici koje omogućuju kvalitetno socijalno uključivanje osoba s težim oblicima invaliditeta, djece s teškoćama u razvoju te podršku obiteljima.

Aktivnosti:

  1. Savjetovanje i informiranje
  2. Mobilnost
  3. Primjena asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije (AT-AAC)
  4. Fizioterapija

Program je usmjeren na dobrobit i povećanje kvalitete života za sve dobne skupine osoba s cerebralnom i dječjom paralizom. On je također put ka razvijanju stalnih, konkretnih usluga koje bismo željeli pružati svojim članovima i to: savjetovanje i informiranje, organizirana usluga specijaliziranog (prilagođenog) prijevoza djece, mladih i odraslih, rehabilitacijska podrška korisnicima te primjena asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije (AT-AAC).

Naša vizija proizlazi iz želje da udruga uistinu bude mjesto koje će moći rasteretiti roditelje i obitelj, a samim članovima pružiti kvalitetnu uslugu, čime ćemo osigurati njihovo kvalitetno zajedništvo, a i međusobnu interakciju.

Više o programima i projektima koje udruga provodi možete pronaći na sljedećoj POVEZNICI.

Više o dugogodišnjem partnerstvu Grada Zagreba i udruga osoba s invaliditetom možete pronaći na sljedećoj POVEZNICI.