Razvoj samopomoći kod roditelja djece s teškoćama u razvoju posebna je metoda pružanja pomoći osobama u njihovom rastu i razvoju, sazrijevanju i prilagođavanju životnim uvjetima radi njihova osposobljavanja za samostalno rješavanje aktualnih i budućih problema.

 

Unapređenje roditeljske skrbi za djecu s teškoćama u razvoju. 

Dobivanjem potrebnih znanja i vještina kao i pravodobne, konkretne informacije, biti ćete manje ovisni o institucijama i skupim terapeutima u skrbi za svoje dijete.

Djeca s teškoćama u razvoju iziskuju, osim medicinske skrbi – i poznavanje propisa, upućenost u nove metode rehabilitacije, konstantne posjete institucijama, traženje sufinanciranja privatnih donatora. Takvi zahtjevi ponekada predstavljaju neprelazne prepreke te vam nudimo stručnu pomoć u smislu savjetovanja, edukacije i psihološke pomoći. Na taj način moći ćete pružati rehabilitacijske metode, boriti se za njihova prava sa konkretnom informacijom, a istovremeno moći ćete pomoći sami sebi u emocionalnom smislu što će uvelike unaprijediti kvalitetu života djece i cjelokupne obitelji.

Kroz proces edukacije i savjetovanja pomoći ćemo vam razriješiti ograničavajuća uvjerenja, stavove i neželjena ponašanja, te vas osposobiti da samostalno utječete na skrb vašeg djeteta.
Organizirati ćemo radionice u kojima ćete učiti i primjenjivati naučeno zajedno s djetetom i terapeutom.

Aktivnosti provode iskusni terapeuti (Mala kuća, OŠ. I.G. Kovačić, Goljak), rehabilitatori, fizikalni i radni terapeuti.
Kamp se provodi subotom, te sudjelovati mogu roditelj i dijete, broj sudionika je ograničen.

Metode rada:

  1. NLP savjetovanje
  2. Gestaldt savjetovanje
  3. Bobath koncept
  4. Funkcionalno učenje
  5. Adaptacijski pristup
  6. Terapija kroz igru
  7. Svakodnevne aktivnosti
  8. Predavanje socijalne radnice