Aktivnosti za članove

CeDePe Zagreb je kroz svoje 40-godišnje djelovanje nastojao članovima omogućiti uvjete za dostojanstven i kvalitetan život kao i socijalnu uključenost pružanjem socijalnih usluga i promičući njihova prava. Među brojnim aktivnostima, koje se njeguju još i danas, su svakako:

Veliki klub – jednom mjesečno okuplja članove sa zagrebačkog područja s ciljem socijalizacije, razmjene iskustava i potpore,

Mali klub – održava se na inicijativu Udruge ili roditelja nekoliko puta godišnje. Najvažnija aktivnost Kluba je organizacija predstava koje već godinama provodimo u suradnji s Teatrom Tirena.

Boćanje (najrasprostranjeniji sport kod osoba s cerebralnom paralizom zbog potpune prilagođenosti osobama s motoričkim teškoćama),

Dramska sekcija: Dramska sekcija okuplja mlade i odrasle osobe s cerebralnom paralizom koji se sastaju 2 puta mjesečno u suradnji s KGZ Sloboština radi uvježbavanja predstava. Na taj način razvija se komunikacija i pažnja, a svim polaznicima omogućava se sudjelovanje u osmišljavanju koncepta, pisanju scenarija, te odabiru glazbe.

CeDePe Zagreb već godinama sudjeluje na INKAZ-u, međunarodnoj smotri glazbenog, scenskog i plesnog stvaralaštva osoba s invaliditetom. INKAZ je jedinstvena prilika našim korisnicima da pokažu svoja umijeća publici i stotinama drugih izvođača, koji dolaze iz mnogobrojnih hrvatskih ustanova i udruga te iz susjednih zemalja.

Kulinarska radionica u Sloboštini – Ne znate kuhati? Nikakav problem! Naša Marija Godo (radna terapeutkinja), uz pomoć radnih instruktora dat će vam pune ruke posla, ukoliko se odlučite okušati u kulinarskim vještinama. Radionica se provodi svaki tjedan u Zahradnikovoj 12 prema unaprijed dogovorenom rasporedu.

Roštiljada – organizira se minimalno jednom godišnje – svake godine je okuplja preko 80 članova, korisnika i prijatelja Udruge

Radionice robotike i osnova programiranja – za naše najmlađe članove pripremili smo zabavne radionice koje se održavaju svake srijede (18-20 sati) i subote (10-12 sati). Na zabavan način možete naučiti programirati robote ili oživiti davno zaboravljene igrice koristeći i programirajući micro:bit uređaje. CeDePe Zagreb je od rujna 2016. godine član Croatian Makers Lige.

SUPER RADIONICE – U novoj školskoj godini 2017./2018. pripremili smo program pod nazivom SUPER Radionice (Sudjelujem, Učim, Primjenjujem, Educiram, Razumijem), koji će za 15 učenika od 1.-5. razreda osnovne škole u 70 školskih sati, svakog utorka i srijede obuhvatiti sljedeće aktivnosti:

 • Radionice senzibilizacije i inkluzivnog obrazovanja (praktična primjena znanja o vrstama invaliditeta te korištenje asistivne opreme, Mala škola poštivanja različitosti)
 • Kreativne radionice (učenje i razvoj motorike kroz zabavne radionice izrade nakita filcanjem, arheološke radionice u kojima će se izrađivati prapovijesni nakit i model prapovijesne nastambe, radionice izrade prirodne kozmetike i sl.)
 • MS Office radionice (rad u programu Word, Excel, PowerPoint, Outlook)
 • Radionice osnova rada na računalu i Internetu (korištenje raznih edukativnih aplikacija)
 • Radionice robotike i programiranja (praktično korištenje M-bot robota i micro:bit pločice za učenje programiranja u Scratch programu)

Sve aktivnosti su u skladu s Nacionalnim okvirnim kurikulumom te Nastavnim planom i programom te se vrlo dobro nadopunjuju na naučeno u školi i praktično primjenjuju.

U sklopu svega navedenog, provode se elementi građanoskog odgoja te se također djecu potiče na kritičko razmišljanje i logičko zaključivanje.

Odmor i rekreacija:

 • Rekreativni tabor – Slovenija/Vrtiče, koji ugošćuje naše korisnike zadnjih 6 godina,
 • Terme Topusko – korisnici Poludnevnog boravka zajedno s ostalim zainteresiranim članovima već treću sezonu sudjeluju na organiziranom ljetovanju/zimovanju u termama uz stručnu podršku našeg tima i volontera
 • Jednodnevni izleti – korisnici Poludnevnog boravka izradom i prodajom prigodnih poklona prikupljaju sredstva za organizirane jednodnevne izlete
 • Terapijsko jahanje – aktivnost koju provodimo u suradnji s udrugom Impuls iz Vinkovca,
 • Wake Park Jarun – zadnjih par godina uspješno surađujemo s ekipom entuzijasta s Jaruna u organizaciji adrenalinskog iskustva skijanja na prilagođenim wakeboard daskama,
 • Capoeira – s udrugom „CAMARADA – Ritam prijateljstva“ uspješno surađujemo od početka 2014. godine u vidu provođenja fizičkih, glazbenih i kreativnih radionica za naše korisnike – naši korisnici kroz fizičke, glazbene, kulturne i društvene aktivnosti jačaju perceptivne, motoričke, spoznajne, socijalizacijske i komunikacijske vještine, ključne za razvoj svakog djeteta i mlade osobe.