SUPER radionice – peti tjedan provedbe aktivnosti

Poštovani čitatelji,

moramo vam priznati da smo se iznenadili kada smo danas shvatili kako je već peti tjedan provedbe SUPER radionica iza nas. Zaista je istinita ona narodna da u dobrom društvu vrijeme brzo proleti. Veseli nas entuzijazam naših malenih 15 učenika, koji s voljom (i na vrijeme) dolaze na radionice te uredno i pažljivo odrađuju zadatke, ali i domaće zadaće.

Ovog tjedna smo s najmlađima obradili temu jeseni, koja je usko vezana uz nastavni program prirode i društva za drugi razred osnovne škole. Za zadaću su pripremili lekciju, koju su “pretipkali” u Wordu koristeći se pojedinim alatima te su morali preuzeti tematske slike s Interneta i zalijepiti ih u Word dokument.

Starija grupa je obradila temu kameng doba, usko vezane uz nastavni program povijesti za peti razred osnovne škole. Zadaća im je bila također pretipkati lekciju u Wordu te koristiti njegove alate i preuzeti tematske slike s Interneta, koje su lijepili u Wordu. Također su se naučili koristiti i izraditi tablicu, u koju su unosili podatke uspoređujući karakteristike starijeg i mlađeg kamenog doba.

Na početku radionice, učenici su sudjelovali u kvizu, koji je izrađen u Plickers aplikaciji, gdje smo provjerili usvojena znanja o obrađenim temama.

Drugi dio radionice je bio namijenjen učenju osnova programiranja/kodiranja koristeći zabavnu aplikaciju Run Marco! Vrlo bitno je naglasiti da se osnove programiranja uče na najjednostavniji (i njima najzabavniji) način – igrajući igricu! Svi učenici su u jako kratkom roku usvojili osnove, a pojedinci su (unatoč kašnjenju na radionicu) uspjeli preći cijelu razinu igrice prije svih ostalih, što nas jako veseli 🙂

Ivana Šourek & Josip Koštan

Please follow and like us: